2008. július 1., kedd

Az álomutazás ismérvei ...


Ez egy nagyon érdekes bevezető feladat volt. A résztvevők nagy része még nem vett részt FLP programban, de különböző táborokban már voltak.
Mégis az álom utazás elsősorban a világ körbe futásáról, a luxus igénybevételéről, a mindent ki akarok próbálni és mindent megakarok nézni minél gyorsabban attitűdről szólt és nem az emberekkel való megismerkedésről.
Láthattuk, hogy a résztvevők bizonyos értelemben átlagosan gondolkodtak az álomutazásról. Egy csapat volt, amelynek tagjai vettek már részt csere programban, akik azt tették előtérbe, hogy fiatalokkal fognak találkozni és közösen csinálnak egy grandiózus programot.
Nem szeretném, ha valaki félre értené, az természetesen nem baj, ha világot akarunk látni, de az már ezen az egy feladaton is látni lehetett, hogy érdemes a fiatalok figyelmét felhívni arra, hogy a kulturális csodák nézőként való megtekintése és a különböző szórakozási lehetőségek kipróbálása érték és tapasztalat.
De az ott élő emberek, fiatalok megismerése ill. az általuk átadott információ a helyiek életéről olyan nézőponrokat mutat, amit nélkülük soha nem ismerhetünk meg.

Nincsenek megjegyzések: