2008. július 1., kedd

Graffity fesztivál - projekttervezés

Egy komoly projekt összeállítása nem kis feladat egy olyan csoportnak, melynek tagjai jóformán alig ismerik egymást. De én úgy gondolom, hogy ezt a feladatot is megoldottuk...

Elsőként össze kellett szedni azokat a pontokat amikről beszélnünk kellett. Ilyenek voltak például: a projekt célja (közeli és távoli), a megcélozandó korosztály, célunk elérésének folyamata, hatás a célcsoportra. Nah és ehhez szükségesek ugye még módszerek is, nameg hát egy alapvető gondolat.. a téma. Célnak találtunk egy megfelelő mondatot: kulturális különbségek eltüntetése és kapcsolatteremtés. Ez még eddig jól is hangzik, de ugye konkrét ötlet még nincs..

Hosszú ötletelés után összehoztunk egy 3 napos programsorozatot, ami akármennyire is jónak tűnt elsőre, az idő múlásával egyre inkább megvalósíthatatlannak és túlontúl kuszának tűnt..Ezt a tervünket a nap második felére teljesen feladtuk, úgyhogy újabb ötletelés következett.
Ebből az ötletből - ami már maga a graffiti fesztivál volt, - már egy kisebb csoporttal ugyan (megfogyva bár, de törve nem!) , de nem kevesebb lelkesedéssel folytattuk a munkát.

Összehoztunk egy 8 aktiv napot tartalmazó street art fesztivált, mely nemzetközi fesztiválként fog (remélhetőleg) megrendezésre kerülni. Az aktiv 8 napot megelőzi egy érkezési, utazási nap és lezárja egy csomagolós, utazós nap.
Több konkrét témát is kitaláltunk a fesztiválunk vezérfonalaként, bár konkrétan nem szemeltünk ki egyet.

A projektünk remélhetőleg folytatódni fog a jövőben. A csapat valószínűleg összeül még a nyár folyamán néhányszor.

Andika

1 megjegyzés:

kapcsi írta...

Hát igen!Még nagyon sok tenni való áll előttünk, többek közt a helyszín kiválasztás is, ennek utána járására (gyárépületek, elhagyott bontásra váró épületek felkutatása...) szívesen vállalkoznék...

Remélem össze fog jönni ez a fesztivá!